Browsing by Author "Thirumeignanam, D."
Now showing 1 - 18 of 25
Results Per Page
Sort Options
ArticleItem Open Access Chemical Composition of Tree Leaves for Small Ruminants in Southern Tamilnadu(2016) Chellapandian, M.; Arulnathan, N.; Thirumeignanam, D.; TANUVASChemical composition in terms of proximate principles was analysed in seven leguminous and seven non leguminous tree leaves during four different seasons with a view of using them as feed for small ruminants in Southern Taminadu. Leguminous tree leaves had higher CP and lower CF than non leguminous tree leaves. Significant seasonal differences (P<0.05) in DM, CF and no variation in CP, EE, TA were observed in both leguminous and non leguminous tree leaves. DM and CF were higher in summer. NFE was significantly lower (P<0.05) in summer in non leguminous tree leaves. Both leguminous and non leguminous tree leaves could be effectively used as feed for small ruminants throughout the year according to their availability and on the basis of nutrient content.OtherItem Open Access Effect of Acacia Tannin on CNCPS - Nitrogen Fractions and In Vitro Protein Degradability of Concentrate Protein Supplements(TANUVAS, 2013-08) Thirumeignanam, D.; Rai, S.N.; Chellapandian, M.OtherItem Open Access Effect of Concentrate Supplementation on the Growth of Kilakarsal Lambs(TANUVAS, 2013-08) Chellapandian, M.; Thirumeignanam, D.; Thanaseelaan, V.ThesisItem Open Access Effect of feeding Acacia nilotica pods on dietary protein and amino acids availability, nutrient utilization and milk production in cows.(NDRI, Karnal, 2010) Thirumeignanam, D.; Rai, S.N.ArticleItem Open Access Evaluation of Leguminous Silages Along with Acacia Nilotica Pods as a Source of Tannin on CNCPS - Nitrogen Fractions, In Vitro and in Sacco Protein Degradability(2013) Thirumeignanam, D.; Rai, S.N.; Chellapandian, M.; Arulnathan, N.; Suresh, C.; TANUVASLeguminous fodder silages are poor in quality due to excess protein degradation. Tannins are plant secondary metabolites that possess natural binding capacity with protein and mostly present in unconventional feeds.ArticleItem Open Access Importance of Transfer of Animal Nutrition Knowledge in the Upliftment of End Users(2016-06) Chellapandian, M.; Suresh, C.; Arulnathan, N.; Thirumeignanam, D.; TANUVASLivestock and poultry farmers should be educated on nutritional technologies to improve production efficiency. The actual needs or gaps in knowledge in animal nutrition and training needs of farmers in Southern Tamilnadu were identified by following well designed and structured interview schedules. Institutional extension of animal nutrition techniques was carried out by the staff of Department of Animal Nutrition of VCRI, Tirunelveli through training programmes, demonstration camps, farm consultancy services, popularization of proven technology, technical lectures, exhibitions, mass media publications and supply of fodder seeds. Positive impact on milk yield and milk quality was reported by many farmers due to improved fodder cultivation and feeding mineral mixture to dairy cows in Tirunelveli and Thoothukudi districts.ArticleItem Open Access Importance of Transfer of Animal Nutrition Knowledge in the Upliftment of End Users(2016) Chellapandian, M.; Suresh, C.; Arulnathan, N.; Thirumeignanam, D.; TANUVASLivestock and poultry farmers should be educated on nutritional technologies to improve production efficiency. The actual needs or gaps in knowledge in animal nutrition and training needs of farmers in Southern Tamilnadu were identified by following well designed and structured interview schedules. Institutional extension of animal nutrition techniques was carried out by the staff of Department of Animal Nutrition of VCRI, Tirunelveli through training programmes, demonstration camps, farm consultancy services, popularization of proven technology, technical lectures, exhibitions, mass media publications and supply of fodder seeds. Positive impact on milk yield and milk quality was reported by many farmers due to improved fodder cultivation and feeding mineral mixture to dairy cows in Tirunelveli and Thoothukudi districts.ArticleItem Open Access ஆடுகளின் தீவனப் பராமாரிப்பில் தாது உப்புக்களின் முக்கியத்துவம்(2017-09) Vijayakumar, M.P.; Thirumeignanam, D.; Chellapandian, M.Book chapterItem Open Access ஆடுகளுக்கான சிறப்புத் தாது உப்புக் கலவையினை வெள்ளாடுகளுக்கு அளிப்பதால் அவற்றின் உற்பத்தித் திறன் மற்றும் உடல் நலத்தில் ஏற்படும் மாறுதல்களைக் கண்டறிதல் - ஒரு கள ஆய்வு(Veelan Ariviyal Tamil Iyakkam, New Delhi, 2018) Arulnathan, N.; Chellapandian, M.; Anuradha, B.; Thirumeignanam, D.; Vijayakumar, M.P.; TANUVASவெள்ளாடுகளுக்கு தாது உப்புக்கலவையினை அவைகளுக்கு பரிந்துரைக்கப்பட்ட அளவில் அளிப்பதன் மூலம் அவற்றின் உற்பத்தி திறன் மற்றும் உடல்நலத்தில் ஏற்படும் மாறுதல்களை கண்டறியும் நோக்கில் இவ்வாராய்ச்சி மேற்கொள்ளப்பட்டது.Book chapterItem Open Access இறைச்சிக் கோழி வளர்ப்பில் இனம் குஞ்சுத் தீவனம் மற்றும் இயற்கை வளர்ச்சி ஊக்கிகளால் ஏற்படும் மாறுபாடுகள் - ஓர் ஆய்வு(Veelan Ariviyal Tamil Iyakkam, New Delhi, 2018) Arulnathan, N.; Chellapandian, M.; Malmarugan, S.; Murugan, M.; Anuradha, B.; Thirumeignanam, D.; TANUVASஇறைச்சிக் கோழிகளுக்கு குஞ்சு பொரித்த சில நிமிடங்களிலேயே அவற்றிற்கான மிக இளம் குஞ்சு தீவனமளித்தும் இயற்கை வளர்ச்சி ஊக்கிகளை அளித்தும் இறைச்சி கோழிகளில் உற்பத்தி திறனை அறிந்திடும் நோக்கில் இவ்வாய்வு மேற்கொள்ளப்பட்டது.Book chapterItem Open Access இறைச்சிக்கான செம்மறி ஆட்டுக்குட்டிகள் வளர்ப்பில் வெவ்வேறு எரிசக்தி அளவுள்ள தீவனங்களால் உற்பத்தித் திறனில் ஏற்படும் மாறுபாடுகள் : ஓர் ஆய்வு(Veelan Ariviyal Tamil Iyakkam, New Delhi, 2018) Arulnathan, N.; Chellapandian, M.; Thirumeignanam, D.; Anuradha, B.; TANUVASஇறைச்சிக்கான செம்மறி ஆடு வளர்ப்பில் வெவ்வேறு எரிசக்தி அளவுள்ள தீவனங்களை அளிப்பதால் ஆட்டுக்குட்டிகளின் உற்பத்தித் திறன் மற்றும் இறைச்சிப் பண்புகளில் ஏற்படும் மாறுபாடுகளை கண்டறிய இந்த ஆய்வு மேற்கொள்ளப்பட்டது.ArticleItem Open Access கன்றுப் பராமரிப்பு(TANUVAS, Chennai, 2015-08) Thirumeignanam, D.; Chellapandian, M.; Suresh, C.; Arulnathan, N.; TANUVASArticleItem Open Access கம்பு நேப்பியர் வீரிய ஒட்டுப்புல் கொண்ட முழுத்தீவத்தின் ஊட்டச்சத்துத்திறனை வெள்ளாடுகளில் மதிப்பிடுதல்(Veelan ariviyal tamil iyakkam, Newdelhi, 2016) Chellapandian, M.; Arulnathan, N.; Thirumeignanam, D.ArticleItem Open Access கரிம அமிலங்களை உணவுடன் கலந்து இறைச்சிக் கோழிகளுக்கு அளிப்பதால் செயல்திறனில் ஏற்படும் தாக்கம்(Veelan ariviyal tamil iyakkam, Newdelhi, 2016) Thirumeignanam, D.; Chellapandian, M.; Arulnathan, N.Book chapterItem Open Access கருவேலமர காய் பட்டையின் டேனின் (Tannin) வேதிப்பொருள் - அசைவூண் விலங்குகளின் வயிற்றில் குதிரை மசால் புல்லின் புரதச் சிதைவைத் தடுத்து புரதப் பயன்பாட்டை அதிகரிக்கும் காரணியாக விளங்குதல்(Veelan ariviyal tamil iyakkam, Newdelhi, 2016) Thirumeignanam, D.; Chellapandian, M.; TirumeiArticleItem Open Access கீழக்கரிசல் இன செம்மறியாடுகளுக்கு அடர் தீவனத்தை கூடுதல் தீவனமாக அளித்து வளர்ப்பதினால் உற்பத்தி திறனிலும் உற்பத்தி செலவிலும் ஏற்படும் தாக்கம்(Veelan ariviyal tamil iyakkam, Newdelhi, 2016) Chellapandian, M.; Arulnathan, N.; Thirumeignanam, D.Book chapterItem Open Access சீமைக் கருவேலங்காய் நெற்றுக்களின் ஊட்டச்சத்துத் திறனை ஆடுகளில் மதிப்பிடுதல்(Veelan Ariviyal Tamil Iyakkam, New Delhi, 2018) Chellapandian, M.; Arulnathan, N.; Thirumeignanam, D.; TANUVASசெம்மறியாடுகளில் சீமைக்கருவேலங்காய் நெற்றுக்களின் ஊட்டச்சத்துக்களின் செரிமானத்திறன் கண்டறியப்பட்டது.ArticleItem Open Access செம்மறி ஆட்டுக்குட்டிகளின் இறைச்சிப் பண்புகளில் வெவ்வேறு தீவன முறைகளால் ஏற்படும் மாறுபாடுகள் - ஓர் ஆய்வு(Veelan ariviyal tamil iyakkam, Newdelhi, 2016) Arulnathan, N.; Chellapandian, M.; Thirumeignanam, D.; Anuradha, P.